Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze

Verkiezingsborden. Foto: Martin Slijper

– De Provinciale Statenverkiezingen komen eraan. Wat gaan we kiezen op woensdag 15 maart? Om iedereen een handje te helpen zet Studio Rheden alle onafhankelijke stemwijzers op een rij. Deze handige tools helpen de kiezers een stemkeuze te maken.

Kieskompas.nl

Stemwijzer.nl

Mijnstem.nl

Hetkieshart.nl

Om te mogen stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen moeten kiezers de Nederlandse nationaliteit hebben, achttien jaar of ouder zijn en in Gelderland wonen. Iedereen krijgt uiterlijk veertien dagen voor de verkiezingen een uitnodiging om te stemmen: een stempas. Met een stempas kan de kiezer in elk stembureau binnen de gemeente stemmen. Meer informatie is te vinden op Rijksoverheid.nl.

Verkiezingsborden – Foto: Martin Slijper