Slimme Bandenpomp in Dieren levert besparingen op

Wethouder Dorus Klomberg en Hans Arends

– Wethouder Dorus Klomberg nam op 10 november de eerste Slimme Bandenpomp in gebruik op de parkeerplaats van de Praxis in Dieren aan de Spankerenseweg. In de eerste drie maanden heeft de pomp al besparingen opgeleverd volgens de gemeente Rheden.

“In de periode van november tot en met januari hebben 833 automobilisten en motorrijders gebruik gemaakt van de Slimme Bandenpomp. Door hun banden op de juiste spanning te brengen, hebben zij in totaal 8.751 liter brandstof bespaard en 29,6 ton C02 minder uitgestoten. Daarmee is ook voorkomen dat 192 banden vroegtijdig versleten zijn. Het totale bedrag dat is bespaard aan brandstof en banden bedraagt 30.845 euro. Het gemiddeld bespaarde bedrag per gebruiker is 37,03 euro”, zo meldt een woordvoerder.

Wethouder Dorus Klomberg: “Een te lage bandenspanning zorgt voor extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist. Dat is slecht voor ons milieu en de portemonnee. Controleer daarom minstens één keer per maand de bandenspanning. Met de Slimme Bandenpomp zie je direct na gebruik de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot.”

Het is nog steeds niet bekend of er meer slimme Bandenpompen in de rest van de gemeente Rheden komen.