Fractievoorzitter Tim Endeveld van GroenLinks in gesprek met kiezers

Tim Endeveld Groenlinks. Foto: Martin Slijper

– Hoe kan kunst en cultuur bijdragen aan ons welzijn en de leefbaarheid van de zeven dorpen? En wat is de toekomst van de natuur en het landschap tussen de IJssel en Veluwe? Dat vertelt fractievoorzitter Tim Endeveld van GroenLinks Rheden in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen.

Op 10 maart lichten diverse sprekers tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door GroenLinks Rheden, toe waarom deze onderwerpen van belang zijn voor de gemeente, en welke rol de provincie daarbij speelt.

Tim Endeveld, fractievoorzitter van GroenLinks Rheden en ingenieur bos en natuurbeheer, neemt de kiezers in zijn verhaal mee naar de natuur, het landschap en het landgebruik tussen de Veluwe en IJssel. Want Rheden mag dan een uniek landschap hebben, maar ook de natuur in de Veluwezoom staat volgens Endeveld zwaar onder druk, onder andere door de hoge stikstofuitstoot.

“De IJsselvallei kent zijn eigen problemen: het landschap verandert, de waterkwaliteit is onvoldoende en we moeten nadenken over hoe we omgaan met toenemende weersextremen. ” Welke oplossingen ziet Endeveld voor deze problematiek en hoe zou je dat kunnen bereiken, dat bespreekt hij met de kiezers uit onze gemeente.

Natuur en het landschap – Foto: Martin Slijper

Naast Endeveld zal ook Doeko Pinxt, directeur van de Riqq (Rhedense Instelling voor Kunst en Cultuur) tijdens de bijeenkomt bespreken welke kansen en ontwikkelingen er binnen de gemeente zijn, maar ook welke zorgen er zijn over mogelijke bezuinigingen op kunst en cultuur door de provincie.

Als derde spreker zal Silvia van Amerongen, kandidaat Statenlid reflecteren op de twee speerpunten van de andere sprekers. Welke rol heeft de provincie bij het ondersteunen van kunst en cultuur, en hoe kan provinciaal beleid de kwaliteit van het landschap versterken? En welke andere speerpunten heeft GroenLinks Gelderland? Net als bij de twee eerste sprekers zal er ook hier ruimte zijn voor gesprek en vragen.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 10 maart in boekhandel Jansen & De Feijter in Velp. De inloop is vanaf 19:30 uur. Entree is gratis, en aanmelding is niet nodig.