Bekende Dierense schoenmaker met pensioen

Bekende Dierense schoenmaker met pensioen. Foto: Theo Arts

– Theo Arts uit Dieren neemt over een paar dagen na ruim 22 jaar trouwe dienst afscheid bij Schoenmakerij Jan Geurts. Theo mag stoppen met werken en genieten van zijn pensioen. Op 3 maart wordt hij namelijk 65 jaar.

Dinsdag 28 februari is Theo’s laatste werkdag in het winkelcentrum van Dieren. De klanten zullen hem zeker missen, met velen heeft hij een speciale band opgebouwd. Theo is een bekende persoonlijkheid.

Maar Jan Geurts, de 77 jarige eigenaar van de schoenmakerij blijft zelf nog wel werken. Hij is elke ochtend nog te vinden in de winkel op het Callunaplein. In de middag neemt Henrie de werkzaamheden over. En naast Jan Geurts is ook zijn vrouw, de 72-jarige Annie, nog regelmatig in de zaak aan het werk.

Overigens kunnen Dierenaren daar niet alleen terecht voor schoenen maar ook voor sleutels naambordjes, riemen, tassen en de stomerij natuurlijk.

In het onderstaande filmpje van 12 jaar geleden vertelt eigenaar Jan Geurts iets over de schoenmakerij uit Dieren.