Velpse Ho-Pin Tung maakt comeback in Japan als coureur

Ho-Pin Tung. Foto: Still YouTube

– De Velpse Ho-Pin Tung, in Nederland vooral bekend als analist bij de Formule 1-uitzendingen op tv, gaat zelf weer internationaal racen. Ho-Pin Tung, die racet met een Chinese licentie, gaat aan de slag in Japan waar hij een contract heeft getekend bij KCMG, dat uitkomt in de Super Taikyu series.

Het team van Tung, uitkomend in de Japanse Super Taikyu Series, komt aan de start met een Honda NSX GT3. Hij zal de auto delen met teameigenaar Paul Ip en Marchy Lee.

“Nu de wereld weer van het slot gegaan is, is het een plezier om met KCMG in de Super Taikyu Series in de autosport terug te keren”, zegt Tung. “Ik verheug me erop om samen met Paul en Marchy te rijden en met een sterk team achter ons streven we ernaar om een paar bekers aan onze prijzenkasten toe te voegen.”

Of hij als analist voor Viaplay blijft werken is nog niet bekend.

Wie is Ho-Pin Tung? Bekijk hieronder beelden van hem toen hij een rondleiding gaf in Hong Kong.