RhederArt is blij met Petruskerk en kijkt uit naar theaterweekend

Wilspamarkt en kerk Spankeren. Foto: Studio Rheden

– De Petruskerk in Spankeren is ook een prima plek voor muziek en cabaret. Dat is de conclusie van vrijwilligersorganisatie Theater RhederArt na twee voorstellingen in die dorpskerk.

Zowel het optreden van zangeres Katell op 28 januari als dat van cabaretier Dorine Wiersma op 11 februari was een succes. Beide optredens konden op een behoorlijke publieke belangstelling rekenen.

“Na een afwezigheid van drie jaar is Theater RhederArt weer helemaal terug”, zegt voorzitter Willem van Arragon. “We verheugen ons dus zeer op het theaterweekend van 18 en 19 maart.”

Cabaretvoorstelling

In dat weekend is er in de Petruskerk op zaterdagavond een cabaretvoorstelling van Femke Vernij (bekend van De Meiden van Los) en op zondagmiddag een concert van Los Hermanos Martinez y Morelo (jazz en flamenco). Op de website Rhederart.nl staan de aanvangstijden van de voorstellingen.

Theothorne

De meeste optredens van Theater RhederArt waren voorheen in de schouwburgzaal van Theothorne in Dieren. Dat hield op toen contractonderhandelingen met de eigenaar van Theothore helemaal vastliepen. Zelfs een bemiddelingspoging van de gemeente Rheden wilde niet lukken met exploitant Henk Reusink van Schouwburgzaal Theothorne. Daarna schoot Stichting Dorpskerk Spankeren te hulp en bood de kerkzaal aan.