Filmhuis Dieren in de Bundel krijgt nieuw filmscherm

Filmhuis Dieren. Foto: RIQQ Rheden

– Filmhuis Dieren vertoont de films sinds dit jaar niet meer in Theothorne maar in de Bundel in Dieren. Om filmliefhebbers nog meer te laten genieten van de films die daar vertoond worden is een groot filmscherm aangeschaft. Deze hangt sinds deze week in de podiumruimte van de Bibliotheek, het nieuwe onderkomen van Filmhuis Dieren.

Het nieuwe filmscherm is met veel mankracht op de juiste plek gehangen. Vrijdagavond om 20.00 uur is de vuurdoop. Dan wordt de eerste film (Presque) vertoond op het nieuwe doek. Presque is een feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van Intouchables. Zondag 26 februari is er een middagvoorstelling om 14.30 uur. Dan is de familiefilm Yuku en de Himalayabloem te zien. Dit was de beste kinderfilm op Cinekid 2022. Het Filmhuis Dieren vertoont op vrijdag 3 maart om 20.00 uur de film Emily.

Theothorne

De films waren voorheen te zien in de schouwburgzaal van Theothorne in Dieren. Dat hield op toen contractonderhandelingen met de eigenaar van Theothore helemaal vastliepen. Zelfs een bemiddelingspoging van de gemeente Rheden wilde niet lukken met exploitant Henk Reusink van Schouwburgzaal Theothorne. Op zaterdag 17 december was daar de laatste film te zien.

Daarna kreeg Filmhuis Dieren hulp van de Bundel aan het Ericaplein 5 in Dieren. In De Bundel zijn naast Filmhuis Dieren ook nog Bibliotheek Veluwezoom, het Rabobank Servicepunt, de Speel-o-theek, Cultuurbedrijf RIQQ en het servicecentrum van de gemeente Rheden te vinden.