Bouw nieuwe gemeentehuis in De Steeg start in april (update)

Gemeentehuis. Foto: Rheden

– De gemeente Rheden heeft de aannemers geselecteerd voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis in De Steeg. Hiermee gaat het project een nieuwe fase in. Na vier maanden rust op de bouwplaats in De Steeg starten in april weer de eerste werkzaamheden.

Na de kleine oproep in de Regiobode hebben twee bedrijven buiten de gemeente Rheden de aanbesteding gekregen.

Van Wijnen Arnhem en ITN Techniek

De bouw is gegund aan het bouwbedrijf Van Wijnen Arnhem en ITN Techniek uit Ede neemt de installatietechniek voor haar rekening. Het bouwbudget staat nu op 26,5 miljoen euro en 4,2 miljoen euro voor de sloop.

Op 23 maart tekenen de gemeente Rheden en aannemer Van Wijnen B.V. de overeenkomst voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Wanneer ITN Techniek een overeenkomst tekent heeft de gemeente niet bekendgemaakt.

De aanbesteding was volgens de gemeente bewust verdeeld in drie percelen zodat iedereen een kans maakte: de bouw, de elektrotechnische installaties en de werktuigbouwkundige installaties. De inschrijvingen zijn door gemeente Rheden beoordeeld op duurzaamheid, kwaliteit en prijs.

Vanaf april starten de twee bedrijven met de eerste werkzaamheden. Indien de bouw voorspoedig verloopt wordt het gemeentehuis opgeleverd in oktober 2024. Aan het eind van 2024 zullen de medewerkers hun intrek nemen in het nieuwe gemeentehuis. Wanneer precies heeft de gemeente ook niet bekendgemaakt.

Hoe het terrein rondom het gemeentehuis eruit gaat zien is de gemeente nog aan het onderzoeken. Hoe het gemeentehuis eruit komt te zien is hier te bekijken.

Wethouder Klomberg: ”Ik verheug me erop dat de bouw gaat beginnen! We gaan met veel vertrouwen de volgende fase in. Bij de sloop hebben we 98% van de het oude gemeentehuis hergebruikt. Ook in de komende fase stimuleren we het gebruik van circulaire en hernieuwbare materialen. Daarnaast wordt er veel hergebruikt uit het oude gemeentehuis en passen we lokale materialen toe. De wol van de schaapskudde en het hout van Middachten zijn hier prachtige voorbeelden van.”