Een week geleden werd Rozendaalse Troy 18, nu mag hij stemmen

Rozendaalse Troy wordt 18

– De Rozendaalse Troy Scheers werd op 7 maart 18 jaar en daarmee ook kiesgerechtigd. Net op tijd om te mogen stemmen voor de Provinciale Staten. Dat dat ging hij ook doen. Woensdagmiddag mocht hij in het gemeentehuis van Rozendaal voor het eerst in zijn leven zijn stem uitbrengen.

Daarna nam hij ook nog de felicitaties en ook nog iets lekkers van chocolade van burgemeester Weststeijn van Rozendaal in ontvangst.

Tekst gaat verder onder de foto

Rozendaalse Troy wordt 18, nu mag hij stemmen – Foto: Martin Slijper

Troy was van meet af aan al van plan te gaan stemmen. Hij wil graag samen met burgemeester Ester Weststeijn benadrukken dat het belangrijk is gebruik te maken van die mogelijkheid. Ook als je pas een paar dagen 18 bent. En ook als het om de Provinciale Staten in plaats van de Tweede Kamer gaat.

De net 18-jarige Troy stemde woensdag voor de PvdA. “Vanwege de huizenprijzen en de energieprijzen, die willen ze omlaag krijgen”, zo vertelt hij tegen Studio Rheden. “En ze zijn ook heel goed voor de natuur.”

Rozendaalse Troy wordt 18, nu mag hij stemmen – Foto: Martin Slijper