Sarah van der Lijke uit De Steeg wint klassiek concours

Dwarsfluitist Sarah van der Lijke De Steeg. Foto: MajankaFotografie

– Sarah van der Lijke uit De Steeg begint de week goed. Zondagmiddag won de jonge dwarsfluitist een 1e prijs tijdens de regiofinale van het Prinses Christina Klassiek Concours in het Muziekcentrum in Enschede.

Daar vonden dit weekend de selecties en de finale van regioconcours Oost plaats. Talentvolle musici uit de oostelijke provincies van Nederland speelden om een plek in de Nationale Halve Finale van het bekende concours te bemachtigen.

Door haar 1ste prijs gaat Sarah automatisch door naar de nationale halve finale op 1 april in het Provinciehuis in Den Haag. Aan het concours doen ruim 300 jonge musici mee. Ongeveer 20 van hen mogen naar de nationale halve finale.

Het 16-jarige talent deed mee in de 2e categorie van het concours, voor muzikale jongeren in de leeftijd 15 t/m 19 jaar (zang 21 jaar) en werd door de vakjury beloond met een 1e prijs. Klein detail: Sarah’s zus Merle wist vorig jaar een 2e prijs te behalen tijdens de Nationale Finale van 2022. Een muzikale familie dus. Het is dit jaar de 56e keer dat het concours georganiseerd wordt.