Concert in Dorpskerk vanwege 450-jarig bestaan gemeente Rheden

Dorpskerk in Rheden. Foto: Martin Slijper

– Vanwege het 450-jarig bestaan van de gemeente Rheden geeft het Oratoriumkoor Veluwezoom op zondag 26 maart in de Rhedense Dorpskerk een concert met werken uit 450 jaar muziekgeschiedenis. Een muzikale reis door de tijd.

De oudste componist van wie tijdens het concert muziek ten gehore wordt gebracht is Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), de meest recente Albert de Klerk (1917-1998). Bovendien zingt het koor werken van Felix Mendelssohn Bartholdy, Charles Gounod en Hendrik Andriessen.

Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De muzikale leiding is in handen van Ab Weegenaar, de vaste dirigent van het oratoriumkoor. Als vocale soliste treedt op Anke ter Riet. Sander van den Houten begeleidt de zangers op het orgel. De entree van het concert is gratis.

Oratoriumkoor Veluwezoom – Foto: Oratoriumkoor Veluwezoom