Wegwerkzaamheden N348 tussen Dieren en Brummen uitgesteld

Dieren. Foto: Martin Slijper

– De planning van de werkzaamheden aan de N348 tussen Dieren en Brummen is gewijzigd. Het verleggen van kabels en leidingen vraagt volgens provincie Gelderland meer tijd. Ook worden de werkzaamheden nu in 2 fasen uitgevoerd.

De werkzaamheden starten niet in het voorjaar zoals eerder aangegeven. Op dit moment staan de werkzaamheden gepland tussen 18 augustus en 6 oktober 2023.

De tweede fase start pas half april 2024 en duurt anderhalve maand. Daarna gaat ook de snelheid definitief van 80 terug naar 50 km per uur.

Fasen

Tijdens de eerste fase is de N348 dicht voor al het verkeer en vindt asfaltonderhoud plaats en wordt gewerkt ter hoogte van Spankeren aan de afritten naar de uiterwaarden. Dan wordt ook gestart met het verleggen van kabels en leidingen ter hoogte van Spankeren.

Voorjaar 2024

De tweede fase is van half april tot eind mei 2024. In deze fase wordt de weg ter hoogte van Spankeren opnieuw ingericht. Dan is de weg opnieuw afgesloten voor doorgaand verkeer.

Snelheid definitief van 80 naar 50 km per uur

De provincie vervangt het asfalt van de weg tussen Dieren en Zutphen en voert ook enkele maatregelen uit om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo wordt de snelheid in Spankeren verlaagd van 80 km/uur naar 50 km/uur en komt daarbij een bijpassende inrichting van de weg. Bij de zijweg Wilgenpad voor Leuvenheim komt een extra slinger in de weg ter verlaging van de snelheid. Ook in de bebouwde kom van Leuvenheim wordt de weg aangepast zodat verkeer zich beter aan de snelheid houdt.

Zie ook: Snelheid in Spankeren gaat van 80 naar 50 km per uur