Dierense Gazelle fietsen hebben hoge naamsbekendheid

Fietsenfabriek Gazelle. Foto: Studio Rheden

– Iedereen uit onze gemeente kent het merk Gazelle wel. Maar de fietsen, die worden gemaakt op de Wilhelminaweg in Dieren, zijn landelijk ook zeer bekend. Uit onafhankelijk onderzoek van Multiscope blijkt namelijk dat het heel goed gaat met de fietsenfabriek.

Gazelle heeft naast het hoogste bezit (19%) ook een hoge top of mind naamsbekendheid (22%) in de e-bike markt. Stella heeft de hoogste top of mind bekendheid (27%). Wat opvalt is dat het zakelijk gebruik van elektrische stadsfietsen in één jaar tijd met 6%-punt is gegroeid. Dit blijkt uit de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.063 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Bezit Gazelle 19%

De marktpositie van Gazelle is de afgelopen jaren versterkt. Waar in 2020 nog 16% van alle huishoudens een elektrische stadsfiets van Gazelle thuis had groeide dat aantal in 2021 tot 17% en tot 19% in 2022.

Gazelle wordt gevolgd door Stella (13%) en Sparta (11%). Met een beoordeling van rapportcijfer 8,6 wordt Gazelle daarnaast het best beoordeeld door bezitters van elektrische stadsfietsen. Op kleine afstand volgen Sparta, Batavus en Giant met elk een 8,4.

Gazelle Dieren – Foto: Martin de Jongh

Gazelle en Batavus meest bekend

Wanneer Nederlanders gevraagd worden naar welke merken e-bikes ze kennen, worden Stella (27%) en Gazelle (22%) het vaakst als eerste genoemd, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek van uit Multiscope. Ze worden dus het meest geassocieerd met deze productcategorie. Bij de geholpen naamsbekendheid staat Gazelle (87%) bovenaan. Batavus (84%) en Stella (81%) maken de top drie compleet.

Dierense Gazelle fietsen hebben hoge naamsbekendheid – Foto: Multiscope