Burgemeester Carol van Eert op de kermis in Velp

Burgemeester  Carol van Eert op de kermis in Velp. Foto: Martin Slijper

– De kermis op het parkeerterrein ‘De Vlashof’ achter Albert Heijn in Velp is afgelopen donderdag om 13 uur geopend. Sinds die tijd wordt het goed bezocht door veel inwoners van Velp maar ook uit andere dorpen in de regio.

Stichting Velp voor Oranje organiseert net als voorgaande jaren weer de jaarlijkse traditionele Oranjekermis in het centrum van het dorp op parkeerterrein ‘De Vlashof’ achter Albert Heijn. De kermis is open tot en met zondag 3 april van 13.00 tot 23.00 uur. Op de kermis staan diverse activiteiten. Van een trampoline, een cakewalk, een familieachtbaan tot een draaimolen voor de kleintjes.

Burgemeester Carol van Eert op de kermis in Velp – Foto: Martin Slijper

Burgemeester Carol van Eert

Dit jaar zijn ook mensen met een beperking van Siza en thuiswonende gehandicapten door Velp voor Oranje uitgenodigd om de kermis op de vrijdagmiddag gratis te bezoeken. Burgemeester Carol van Eert heeft ze om 14.00 uur officieel begroet en velen van hen daarna begeleid in de diverse kermisattracties. Speciaal voor de mensen met een beperking werd de muziek zachter gezet en draaiden de attracties langzamer. Na afloop kreeg iedereen van Velp voor Oranje oliebollen en frisdrank.

Belangrijke bron van inkomsten

De kermis is ook de belangrijkste bron van inkomsten voor Stichting Velp voor Oranje. ‘Zonder Kermis geen Koningsdag’, aldus Gety Hengeveld. De stichting regelt elk jaar de vergunningen om op de parkeerplaats achter de Albert Hein in Velp een kermis te organiseren en verhuurt dat weer aan de kermisexploitanten. Met de inkomsten kan de Stichting Velp voor Oranje het hele jaar allerlei activiteiten organiseren.

Burgemeester Carol van Eert op de kermis in Velp – Foto: Martin Slijper