Appgroep realiseert buurtpleintje in Dieren

Appgroep realiseert buurtpleintje in Dieren. Foto: Studio Rheden

– Mede dankzij de inzameling van ‘Ik buurt mee’ cheques worden er diverse initiatieven gerealiseerd. Een voorbeeld van een initiatief is het ‘buurtpleintje’ aan de Zutphensestraatweg in Dieren-Zuid.

Afgelopen zaterdag hebben de buurtbewoners het pleintje, ondanks de regen, feestelijk in gebruik genomen. Met het aanbrengen van een bordje met de naam van de buurt-appgroep ‘ONE’ wat staat voor ‘Omzien Naar Elkaar’ was de handeling verricht. Het pleintje met 2 banken, een afvalbak en een klein plantsoen zijn tot stand gekomen met de actie ‘Ik buurt mee’ van de gemeente Rheden. Ook het onderhoud wordt verzorgd door de buurtbewoners.

Appgroep realiseert buurtpleintje in Dieren – Foto: Studio Rheden

Inmiddels zijn er 283 ‘Ik buurt mee’ initiatieven geslaagd en zijn er 40.820 cheques ter waarde van 7,50 euro geactiveerd. De gemeente Rheden heeft de volgende ronde (die gepland stond in april) onlangs uitgesteld naar juni 2023. Een reden hiervoor is niet vermeld.

Appgroep realiseert buurtpleintje in Dieren – Foto: Martin Slijper