Brandende fakkel door brievenbus in Rheden, derde verdachte opgepakt

Woningbrand in Rheden. Foto: Martin Slijper

– De politie heeft met de aanhouding van een derde verdachte een woningbrand aan de Europalaan in Rheden opgelost. Deze verdachte is een 20-jarige inwoner van Rheden.

Na de uitzending van Plaats Delict kwamen eerder twee mannen uit Rheden (25 en 21 jaar) in beeld. Alle drie zitten ze vast, aldus een politiewoordvoerster.

Op beelden was te zien hoe een brandende fakkel door de brievenbus van de woning aan de Europalaan in Rheden werd geduwd. Ook was te zien dat drie personen bij de woning op verkenning zijn geweest, zo meldt Omroep Gelderland.

De brand woedde op woensdag 21 december 2022, ’s nachts. Bewoonster Cynthia, ook bekend als Blogmama, merkte de brand snel op, maar kon door de voordeur haar huis niet uit.

Woningbrand in Rheden – Foto: Martin Slijper

‘Ik blijf me afvragen: waarom?’

“Ik vind dat de brandweer, politie en overige hulpverleners ontzettend goed werk hebben verricht”, reageert ze. “Vanaf begin af aan hebben ze de zaak zeer serieus genomen, ik ben heel dankbaar dat er mensen zijn aangehouden maar tegelijkertijd blijf ik mezelf afvragen: waarom?”

Je maakt een hele familie kapot, zegt de vrouw. “Het zorgt voor ontzettend veel onnodig geregel en nog steeds elke dag ben ik bezig mijn leven weer te herpakken. Ik had het gewoon heel fijn en veilig in mijn oude huis, dat nu onbewoonbaar is. Ik hoop de daders dit nog een keer te kunnen zeggen.”

Cynthia woont inmiddels niet meer op dit adres.

Zie ook: Mannen aangehouden na brandstichting met fakkel

Zie ook: Woningbrand in Rheden waarschijnlijk aangestoken