Schoolkinderen herdenken oorlogsslachtoffers in Rheden en Dieren

Herdenking Rheden. Foto: Martin Slijper

– De gemeente Rheden werd op 16 april 78 jaar geleden bevrijd. Om de oorlogsslachtoffers te herdenken en de bevrijding te vieren, is er op maandag 17 april om 10.00 uur een bijeenkomst op begraafplaats Heiderust aan de Lentsesteeg in Rheden.

Leerlingen van verschillende basisscholen, veteranen, het Rhedens Senioren Orkest, het college van B&W en bezoekers, herdenken en eren alle tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen oorlogsslachtoffers, militairen en verzetsmensen.

Carolinapark Dieren

Op maandag 17 april om 13.30 uur wordt ook de bevrijding van Dieren herdacht. De herdenking vindt plaats bij het oorlogsmonument in het Carolinapark aan de Hogestraat in Dieren en wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Oranjerie.

Tijdens de herdenking zijn ook leerlingen van de OBS Koningin Emmaschool, Het Rhedens en PC basisschool De Boomgaard, Dierens Mannenkoor, Keep them Rolling, Veteranen, de Dierense Oranjestichting en Stichting Vrienden van de Oranjerie aanwezig. Deze leggen samen met locoburgemeester Dorus Klomberg en wethouder Gea Hofstede kransen en bloemen bij het oorlogsmonument.