Feestelijke bevrijdingsrit door alle dorpen van de gemeente

Gemeentehuis. Foto: Rheden

– De gemeente Rheden viert dit jaar dat de zeven dorpen Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren al 450 jaar een bestuurlijke eenheid vormen. Een bevrijdingsrit, een openingsoptocht en een muziekfestival luiden op zaterdag 15 en zondag 16 april officieel het begin van het jubileumjaar in.

De officiële aftrap start met een bevrijdingsrit, een openingsoptocht en veel muziek. Het complete programma is te vinden op Rheden.nl.

Aan het jubileumjaar werken veel Rhedenaren vrijwillig mee. Het jubileumjaar bestaat op dit moment al uit meer dan 50 activiteiten en evenementen, 80 deelnemende organisaties en zo’n 300 vrijwilligers.

Weekend van 15 en 16 april

Het weekend van 15 en 16 april staat bol van de optochten en muziek. Na dat weekend volgen nog veel activiteiten, evenementen en feesten. Denk aan muziektheatervoorstellingen, sportwedstrijden en wandel- en fietsroutes, touwtrekwedstrijden, ringsteekkampioenschappen, zeepkistenraces en een schuttersfeest waarbij een keizer gekroond wordt vanuit de schutterskoningen uit de zeven dorpen.

Burgemeester Carol van Eert: “Na de moeilijke coronajaren zijn we wel toe aan een feestje! En het mooiste van dit alles: we doen het van begin tot eind samen. Zeker weten dat er in de jubileumkalender voor iedereen iets leuks tussen zit. Ik hoop u dan ook te ontmoeten tijdens de vele festiviteiten in onze dorpen ter gelegenheid van het 450 jarig bestaan.”