Dit weekend een paasvuur bezoeken kan in Laag-Soeren

Paasvuur. Foto: Luciano de Graaf

– Soerens Belang organiseert komende zaterdag (8 april) weer het traditionele paasvuur op het weiland op de hoek Badhuislaan en Jut van Breukelerwaardlaan in Laag-Soeren. Om 20.00 uur wordt het vuur aangestoken met muziek van Sempre Crescendo.

Zaterdagmorgen tussen 8.30 en 12.00 uur kunnen particulieren nog snoeihout brengen voor deze Soerense traditie. “Het snoeihout mag maximaal 12 centimeter dik zijn. Stronken en ander gerooid hout worden geweigerd. Om de afvoer van de restanten te kunnen bekostigen, wordt aan de brengers van snoeihout wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.”

Gemeente Rheden

Dit jaar wordt het paasvuur in de gemeente Rheden alleen in Laag-Soeren aangestoken. De traditie van de paasvuren staat steeds meer onder druk. Op veel plekken kost het moeite om genoeg hout te verzamelen. Daarnaast gelden steeds strengere regels om een vergunning te krijgen.