Dierenaren niet blij met kappen oude rode beuk op Joodse begraafplaats

Joodse begraafplaats Dieren. Foto: Studio Rheden

– Aan de rand van de Joodse begraafplaats in Dieren staat een oude rode beuk die mogelijk al meer dan 150 jaar oud is. Maar de boom gaat wellicht verdwijnen. De gemeente Rheden heeft onlangs een omgevingsvergunning afgegeven om deze boom te kappen. Waarom?

Dierenaren zijn niet blij dat de boom moet verdwijnen en begrijpen er niets van.

“Omdat er geen bomen horen op de begraafplaats? Omdat de beukenhaag rond de begraafplaats rond die boom niet groeit? Geen idee maar om bezwaar te maken moet je belanghebbende zijn en dat ben je niet zo snel”, zo vertelde een buurtbewoner.

Op de boom hangt sinds kort een oproep om protest aan te tekenen, want alleen zo kan de boom gered worden. Protest aan tekenen kan door een mail te sturen naar de Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap via info@nik.nl. Bezwaar maken kan via info@rheden.nl.

De Joodse begraafplaats van Dieren ligt aan de rand van een woonwijk tussen de Alphons Diepenbrocklaan en de Bernhard Zweerslaan.

Joodse begraafplaats Dieren – Foto: Studio Rheden
Joodse begraafplaats Dieren – Foto: Studio Rheden