Fysiotherapeut cel in voor ontucht met vrouwen

Beeld ter illustratie. Foto: Rechtspraak.nl

– Een 36-jarige fysiotherapeut uit Dieren is dinsdag veroordeeld tot drie jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk. Hij pleegde ontuchtige handelingen met twee vrouwelijke patiënten, van wie er een minderjarig was.

De vrouwen waren tussen maart 2017 en augustus 2018 patiënt bij de fysiotherapeut. Tijdens de behandelingen raakte hij intieme delen van de vrouwen op ongepaste wijze aan. Daarbij was sprake van het seksueel binnendringen van het lichaam van beide vrouwen.

Verklaringen betrouwbaar

De man ontkende, maar de rechtbank acht de verklaringen van de slachtoffers betrouwbaar. Daarnaast worden de verklaringen van de destijds minderjarige vrouw ondersteund door Facebook Messenger berichten tussen haar en de fysiotherapeut.

De straf is gelijk aan de eis. De man moet daarnaast de vrouwen een schadevergoeding van in totaal 10.000 euro betalen. Ook moet hij de koste van het bezoeken van een psycholoog door een van hen betalen. Daarbij gaat het om ruim 250 euro.