Rheden: kom met de fiets naar het openingsfestival op Landgoed Avegoor

Rheden 450 jaar. Foto: Rheden

– Rheden bestaat 450 jaar. De gemeente verwacht dit weekend veel mensen bij de officiële opening van het jubileumjaar in Ellecom. Dat vindt plaats op zondagmiddag (16 april) op Landgoed Avegoor. Vanwege de verwachte drukte wil de gemeente dat iedereen lopend of met de fiets komt.

Er kan overigens ook gebruik gemaakt worden van pendelbussen die vanaf 09.30 uur gratis langs de route rijden tussen Station Dieren en Pannenkoekenhuis Strijland in Rheden.

Mobiel gemeentehuisje

De officiële opening van het jubileumjaar wordt voorafgegaan door een historische openingsoptocht waarbij ook het mobiele gemeentehuisje mee rijdt. Het thema van de optocht is ‘TIJD (reizen)’. Er doen loopgroepen in historische kleding mee, versierde wagens, clowns en oude voertuigen.

450 Rhedense muzikanten

Na de officiële opening start het jubileumfestival op landgoed Avegoor en Sportpark EDS. Daar zijn zeven podia geplaatst waar zo’n 450 Rhedense muzikanten zullen optreden. Fanfares en harmonieën verzorgen optredens, er zijn solo artiesten, koren, projectbands, duo’s en kleine bands.

De parkeerplaats bij EDS biedt van 12.30 tot 18.30 uur het podium aan (project)bands die speciaal voor het jubileum een show in elkaar hebben gezet. Studio26 uit Velp is er met een band van jeugdige muzikanten. De band Heaven knows komt na 14 jaar speciaal voor dit feest bij elkaar en speelt nummers van Anouk. Muzikanten die ooit in clubhuis Klokhuis en The Spot in Rheden samen muziek maakten vormen een R(h)eunieband. Twee grote bands met muzikanten uit Velp, Dieren, Rheden, Laag-Soeren en Ellecom sluiten het festival af.

Bekijk hier complete evenementenkalender 450 jaar Rheden.

Zie ook: Feestelijke bevrijdingsrit door alle dorpen van de gemeente

Zie ook: Ook dit jaar een Bevrijdingsrit door de gemeente Rheden

Zie ook: Brouwerij Romondt maakt biertje voor 450 jarig bestaan Rheden

Zie ook: Gemeente Rheden verkoopt 2000 scheurkalenders van 450 Jaar Rheden

Zie ook: Jubileumlogo 450 jaar Rheden onthuld