Groot onderzoek op Posbank na vondst menselijke resten

De politie kamt de vindplek uit. Foto: Persbureau Heitink

– De stoffelijke resten die maandag zijn gevonden in natuurgebied de Posbank bij Rheden, zijn van een mens. Dat meldt de politie dinsdag na een eerste onderzoek.

De botten werden aangetroffen in het bos aan de Beekhuizenseweg. De resten lagen er vrijwel zeker al langer. Deze dinsdag verricht de politie daar met een groot team onderzoek. Rondom de vindplek is de omgeving ruim afgezet.

Complex

“Inmiddels is duidelijk dat het gaat om menselijke botresten. Vandaag wordt er laatste onderzoek verricht op de bewuste locatie”, zegt een woordvoerder van de politie. Die geeft ook aan dat er verder nog niks bekend is.

“Het verdere onderzoek loopt volop en richt zich op de vraag om wie het gaat en hoe hij of zij is overleden. Je kunt je wellicht voorstellen dat dit gezien de complexiteit enige tijd gaat duren. In algemeenheid geldt dat we het natuurlijk heel graag horen als er mensen zijn met meer informatie.”

Deze dinsdag wordt er nog onderzoek gedaan op de vindplek – Foto: Persbureau Heitink