Politie nog steeds op zoek man die hoogbejaarde vrouw uit Velp oplicht

Politie zoekt man die hoogbejaarde vrouw uit Velp oplicht. Foto: Politie

– De politie is nog steeds op zoek naar een man die een hoogbejaarde vrouw van 87 aan de Korte Wal uit Velp heeft opgelicht. Hij deed zich voor als bankmedewerker en probeerde de vrouw thuis veel geld afhandig te maken.

Dat lukt gelukkig niet, maar hij neemt wel sieraden mee omdat hij die zogenaamd voor de vrouw wil taxeren. Ze is onder meer twee trouwringen kwijt en een gouden schakelketting met daarin foto’s van haar overleden man en zoon.

Wie is deze man?

Het slachtoffer van 87 werd op 6 oktober rond 11:30 uur gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Er zou zijn geprobeerd om geld van haar rekening over te boeken. De man zou iemand naar het slachtoffer sturen omdat zij zelf niet naar de bank kon komen. De zogenaamde bankmedewerker die bij haar thuis kwam op de Korte Wal in Velp, wist op te vrouw in te praten en nam plaats achter haar laptop. Daarbij vroeg hij meerdere keren om haar pincode.

Toen de zogenaamde bankmedewerker klaar was, vroeg hij aan het slachtoffer of zij sieraden had en of deze verzekerd waren. Met een smoes wist hij de vrouw te overtuigen dat zij haar dierbare sieraden moest laten taxeren voor de bank. Het is de oplichter niet gelukt om een nieuwe rekening te openen. Wel heeft de man de sieraden meegenomen onder het mom van een taxatie.

Welke sieraden zijn gestolen?

– 2 gouden trouwringen, 1 heren en 1 dames. Beiden met dezelfde data, namelijk 20-09-1999 /19-05-2000. In de damesring stond de naam Godfried en in de herenring de naam Trees

– 2 gouden dames sierringen met siersteentjes

– Gouden schakelketting met medaillon met foto’s van overleden man en zoon

– 1 gouden schakelarmbandje met gouden plaatje met naam Mark en inscriptie 22-08-1983

– Gouden schakelketting met hangertje geloof hoop en liefde

– 1 setje gouden oorbellen, stekertjes in druppelvorm

Wie is deze man?

Heb je meer informatie voor zaaknummer: 2022463334? Dan komt de politie graag met je in contact. Je kunt ze tippen via het tipformulier. Anoniem tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem.