Expositie over mensenhandel in het Geërfdenpark in Velp

Expositie over mensenhandel in het Geërfdenpark in Velp. Foto: Martin Slijper

– Op het Geërfdenpark in Velp is de reizende foto-expositie ‘Open je ogen’ te zien. In die expositie laten ruim 30 mensen hun stem horen en vertellen ze hun verhaal over mensenhandel.

De tentoonstelling met de portretten en verhalen van dappere mensen die hun stem laten horen, is door Prinses Beatrix al in september 2016 geopend in Den Haag. Sindsdien is deze te zien geweest in heel veel gemeenten. Sinds 13 april staat de expositie ook in Velp. Op 5 mei worden de portretten weer weggehaald.

‘Open je ogen’ is een reizende tentoonstelling van ruim 30 portretten en verhalen van slachtoffers, met als doel om de ernst en diversiteit van mensenhandel in Nederland een beeld te geven in de openbare ruimte. Mannen, maar vooral vrouwen en kinderen zijn – ook in Nederland – slachtoffers van mensenhandel. Open je Ogen is een initiatief van CoMensha (coördinatiecentrum tegen mensenhandel) en stichting Open Mind.

Het Geërfdenpark in Velp is te vinden tussen de Waterstraat en snelweg A12.

Expositie over mensenhandel in het Geërfdenpark in Velp – Foto: Martin Slijper