Vijf dagen lang Oranjefeest in Dieren

Kermis. Foto: Studio Rheden

– Het Ericaplein in Dieren staat vijf dagen lang in het teken van het Oranjefeest. De Dierense Oranje Stichting heeft een feestelijk programma samengesteld met onder andere kermis, diverse activiteiten en een rijk muziekprogramma.

De kermis gaat op woensdag 26 april van start en wordt om 13.00 uur geopend door wethouder Ronald ter Hoeven en een look-a-like van Willem-Alexander. Bezoekers kunnen tot en met Koningsdag genieten van de attracties, die dagelijks geopend zijn van 13.00 tot 23.00 uur en op Koningsdag van 10.00 tot 23.00 uur.

Naast de kermis zijn er diverse activiteiten gepland, zoals het traditionele vogelschieten op Koningsdag en een speciale familiedag op vrijdag 28 april. Op zaterdagavond om 22.00 uur wordt de avond afgesloten met een groots vuurwerk.

Op zondagmiddag is er een kindermiddag, waarbij onder andere de winnaars van de kleurwedstrijd bekend worden gemaakt. Deze kleurplaten zijn op alle basisscholen uitgedeeld en kunnen worden ingeleverd op de kermis.

Muziek

Naast de activiteiten is er ook een uitgebreid muziekprogramma samengesteld. Op woensdag 26 april is er muziek van Marcus & Taylor, op Koningsdag donderdag 27 april vindt het Dierens Piraten Festijn plaats met verschillende Hollandse artiesten. Op vrijdag 28 april staat Seven Days Music op het podium en op zaterdag 29 april is Hike aan de beurt. Op de laatste dag van het Oranjefeest, zondag, sluit de Dierense zanger Bram Boender het muziekprogramma af.