Veel onzekerheid bij bewoners aan de Schietbergseweg

Posbank. Foto: Studio Rheden

– Het is nog steeds onduidelijk of het eenrichtingsverkeer op de Schietberg (bovenste gedeelte) in Rheden weer wordt opgeheven. Daarom is ‘Stichting Red Heuven en de Posbank’ begin april bij de rechtbank in beroep gegaan tegen de beslissing van het college om het eenrichtingsverkeer op te heffen.

De stichting vindt de weg niet geschikt is voor een tweerichtingsweg waar veel auto’s, motoren, fietsers en wielrenners rijden. De veiligheid is ver te zoeken. Zeker omdat het een erg steil stukje is waar de fietsers en wielrenners snel een behoorlijke vaart hebben. De bochten zorgen voor een slecht overzicht en de afgekalfde wegkanten zorgen ervoor dat er geen uitwijkmogelijkheden zijn.

Red Heuven: “Buiten dat de Stichting van mening is dat de verkeersveiligheid ernstig in het geding is, is het onbegrijpelijk dat we met elkaar zouden willen toestaan dat er zoveel verkeer in dit Natura 2000-gebied toegestaan wordt. We weten allemaal dat juist dit stukje weg door het meest kwetsbare heidegebied van de Posbank gaat!”

Gaan de bewoners aan de Schietbergseweg in Rheden weer een luidruchtige zomer tegemoet of blijft het eenrichtingsverkeer bestaan? Stichting Red Heuven en de Posbank heeft inmiddels genoeg geld opgehaald om deskundige te kunnen bekostigen en opnieuw naar de rechter te gaan.

24 uurs meting

De stichting is ook van mening dat er een 24 uurs meting gedaan moet worden voor gemotoriseerd verkeer op de Schietbergseweg dit voorjaar of najaar voor een langere tijd om echt een goed beeld te krijgen van de drukte. Daarna kan men pas een goede beslissing nemen over de weg naar de Posbank.

Mocht het eenrichtingsverkeer op de Schietbergseweg toch worden opgeheven, dan wil de gemeente Rheden de zijkanten van de weg aanpakken. Daarnaast wordt er ook beschadigd asfalt hersteld op de weg, met name direct ten noorden van het wildrooster. Nadat de weg hersteld is, worden de borden eenrichtingsverkeer pas verwijderd. Maar wanneer de weg is hersteld is de kans ook groot dat het verkeer weer harder gaat rijden en onveiligheid toeneemt op de weg naar de Posbank.

Zie ook: Stichting Red Heuven in Rheden weer naar de rechter