Meer vrouwen in het Rhedense straatbeeld

Isabelle Bentinckhof De Steeg. Foto: Studio Rheden

– VVD Rheden, GroenLinks en de Partij van de Arbeid hebben afgelopen dinsdag in de raadsvergadering een amendement ingebracht om een nieuwe straat te vernoemen naar een vrouw. Hiermee wordt het straatbeeld in Rheden ‘diverser’ volgens de drie partijen.

“En verschillende groepen kunnen zich meer thuis voelen in de gemeente. Er zijn bijna 190 ‘mannenstraten’ tegenover slechts 43 vrouwenstraten. Dat kan beter.”

Deze stap volgde nadat raadslid Marloes van de Kolk (GroenLinks) op internationale vrouwendag haar lijst met verzamelde diverse straatnamen heeft aangeboden aan de burgemeester van Rheden. Daarnaast was er vanuit deze drie partijen al eerder aandacht gevraagd voor meer diverse straatnamen. Raadslid Rob Koekoek (VVD) wilde daar nu verandering in brengen.

Isabelle Bentinckhof

Het nieuwe hofje in De Steeg zou ‘Oud Middachtenhof’ gaan heten. Nu zal het de boeken in gaan als de Isabelle Bentinckhof, vernoemd naar de in 2013 overleden gravin van Middachten. Zij was een bekende en betrokken vrouw in De Steeg. Het amendement werd door een meerderheid van de raad gesteund en daarom zal de naam Isabelle Bentinckhof binnenkort daadwerkelijk te zien zijn in De Steeg.

Isabelle Bentinckhof De Steeg – Foto: Studio Rheden