Rheden krijgt een beachvolleybalveld

Rheden krijgt een beachvolleybalveld. Foto: Martin Slijper

– Het openluchtbad in Rheden krijgt binnenkort een echt beachvolleybalveld. Dit wordt pas over enkele weken opgeleverd maar komende zaterdag (29 april) zet het zwembad de deuren alweer open. En Ronald ter Hoeven, wethouder sport, zal de officiële opening verrichten.

Beachvolleybalveld

Het beachvolleybalveld komt naast het diepe bad. En op de grond vlak daarnaast stond voorheen een clubgebouw dat in 2014 door brand werd verwoest. Dat bood toen onderdak aan zwemvereniging PFC Rheden en Postduivenvereniging P.V. de Zwaluw. Deze grond krijgt het openluchtbad nu ook erbij. En naast een volleybalveld heeft het zwembad ook een tennistafel erbij gekregen.

Kaartje kopen

De losse kaartjes zijn dit jaar wel duurder geworden. De prijs is van 5,10 verhoogd naar 5,25 euro. De standaardprijs voor een onbeperkt abonnement voor een volwassene is van 89.95 euro verhoogd naar 92,55 euro. Maar daarmee is Rheden nog steeds goedkoop. Deze lage prijzen zijn mogelijk omdat het zwembad van de gemeente onderdeel is van ‘Sport in Rheden’ en dus niet commercieel. De voorverkoop loopt nog tot en met vrijdag 28 april. Het zwembad is dit jaar geopend van 29 april tot en met 10 september 2023.

Biljoenbad

Naast een openluchtbad heeft de gemeente Rheden ook een binnenbad in Velp. Daar is zwemmen nog goedkoper. Daar betaalt een volwassene 3,45 euro om een baantje te zwemmen. Dit komt doordat het geheel gasloos is en bijna 270 zonnepanelen op het dak heeft liggen. Het Biljoenbad is dus helemaal energieneutraal.