Gemeentelijke 4 mei-herdenking op het Rozenbos in Rheden

Rozenbos Rheden. Foto: Martin Slijper

– Het Comité 4 en 5 mei Gemeente Rheden organiseert de gemeentelijke 4 mei-herdenking. Tijdens deze bijeenkomst staan we stil bij onze vrijheid en herdenken we oorlogsslachtoffers.

De stille tochten vertrekken om 19.20 uur vanuit Rheden en De Steeg. De herdenking op het Rozenbos vangt stipt aan om 19.45 uur, om na het Taptoe-signaal twee minuten in stilte te herdenken.

Burgemeester Carol van Eert spreekt en legt samen met wethouder Gea Hofstede, namens het College van Burgemeester en Wethouders, een krans bij het monument, gevolgd door afgevaardigden van diverse organisaties. Het Rhedens Fanfarecorps en het Dierens Mannenkoor verlenen traditiegetrouw muzikale medewerking. Irma Melse speelt op trompet het Taptoe-signaal.

Het Comité uit Rheden staat gedurende deze bijeenkomst samen met inwoners stil bij de burgers en militairen die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog en tijdens oorlogssituaties en vredesoperaties daarna.

Route naar het Rozenbos

De stille tocht uit Rheden start vanaf de muziektent aan de Veerweg. De stille tocht vanuit De Steeg vertrekt bij de ingang van Rhederoord aan de Parkweg. Leden van scoutinggroep De Rhedense Pioniers begeleiden beide groepen. Iedereen is van harte welkom bij de herdenking.

Velp

Ook in Velp vindt een Dodenherdenking plaats bij het Herdenkingsmonument aan de Vijverlaan. De stille tocht loopt vanaf 19.30 uur bij Nieuw-Schoonoord op de hoek van de Hoofdstraat en de Hogeweg naar de Vijverlaan.

Ellecom

In Ellecom vindt er een herdenking plaats in de Nicolaaskerk om 18.45 uur. De kerk is om 18.30 uur open. Rond 19.25 uur vertrekt de stille tocht langs het Joods monument aan de Zutphensestraatweg naar de begraafplaats. De raadsleden Sjir Hanssen en Ties Kuijpers leggen hier een krans.

Rozendaal

De traditionele herdenking in Rozendaal vindt plaats vanaf 18.45 uur in de Kerk van Rozendaal. Het Velper Bach Ensemble en de Koninklijke Rosendaalsche Kapel zullen hier vanaf 18.15 uur al een muziekaal optreden verzorgen met leerlingen van Het Rhedens. Daarna volgt een stille tocht naar de begraafplaats van Rozendaal om daar twee minuten stil te zijn om 20.00 uur.