Velp kijkt terug op een geslaagde Koningsdag

Koningsdag Velp. Foto: Martin Slijper

– Het was dit jaar weer lekker druk op Koningsdag in Velp. Het feest trok dit jaar vanaf 10 uur weer heel veel bezoekers. De organisatie was erg blij met de goede weersomstandigheden. Er was geen regen en het was niet te warm of te koud. Heerlijk weer om langs alle kraampjes te slenteren.

Het was dit jaar weer lekker druk op Koningsdag in Velp. Het feest trok dit jaar vanaf 10 uur weer heel veel bezoekers. De organisatie was erg blij met de goede weersomstandigheden. Er was geen regen en het was niet te warm of te koud. Heerlijk weer om langs alle kraampjes te slenteren.

Koningsdag in Velp, sinds kort ook erkend als Immaterieel Erfgoed, is de grootste koningsmarkt van Gelderland. Gety Hengeveld, voorzitter van Oranjevereniging Velp voor Oranje, kijkt terug op een heerlijke dag.

Op de Rozendaalselaan stonden dit jaar weer heel veel kraampjes waar mensen vaak hun oude spulletjes verkochten. Dit jaar stonden daar volgens de Oranjevereniging 220 kraampjes. Daarnaast kwamen ook weer veel kinderen naar het Burgemeester Brandtplein waar op de grasveld diverse kinderspelen werden georganiseerd.

Op de markt in de Hoofdstraat van Velp, opgezet door ondernemersvereniging (BIZ / Veelzijdig Velp), stonden door het onverwachte vertrek van de centrummanager twee weken geleden minder kramen als voorgaande jaren. Hier stonden voornamelijk handelaren uit heel het land commerciële spulletjes te verkopen.

Dit jaar werd het evenement weer zeer goed bezocht en zijn er weinig ongeregeldheden gebeurd. Hoeveel mensen dit jaar de markt hebben bezocht is niet helemaal bekend. “Het zouden er zo meer dan 40 duizend kunnen zijn,” volgens de zeer enthousiaste Gety Hengeveld. Ze is ongelofelijk tevreden dat de dag opnieuw goed is verlopen.

Koningsdag Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsdag Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsdag Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsdag Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsdag Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsdag Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsdag Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsdag Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsdag Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsdag in Velp erkend als Immaterieel Erfgoed – Foto: Martin Slijper
Koningsdag Velp – Foto: Martin Slijper

.