Nog meer (water)pret in de Dierense Speeltuin

Dierense Speeltuin. Foto: Studio Rheden

– In 2018 werden de ideeën om de ijsbaan in de Dierense Speeltuin om te vormen tot natuurspeelplaats concreet gemaakt. Het bestuur en adviseur Sonja Kapel zijn vijf jaar bezig geweest met het zoeken naar middelen en het gefaseerd realiseren van de plannen.

Een Spankerens hoveniersbedrijf heeft de ideeën uitgewerkt in een concreet plan en samen met de vrijwilligers gerealiseerd. De laatste fase is inmiddels aangelegd en afgelopen zaterdag werd het ‘Waterdorp’ geopend.

Dit is een plein met diverse houten huisjes en watertoestellen inclusief een soort bedriegertjes (fonteinen die opeens vanuit de grond gaan spuiten). Na korte toespraken van voorzitter Marieke Hartjes en wethouder Gea Hofstede, verzorgde aannemer Edwin Rijneveld samen met Sonja Kapel de opening. De watertoestellen werden ‘wakker gemaakt’ met waterpistolen waarna de installatie in werking werd gesteld. In korte tijd werden de eerste natte pakken gehaald, de kinderen hadden plezier.

Het bestuur van de Dierense Speeltuin Vereniging (DSV) streeft er naar dat alle kinderen, fysiek beperkt of afkomstig uit arme gezinnen kunnen spelen. Het DSV bestuur laat alle sponsoren, fondsen en leden weten erg dankbaar te zijn voor hun bijdrage.

Dierense Speeltuin – Foto: Studio Rheden