Gratis verkeerskennis opfrissen voor 65+ in de gemeente Rheden

Rijbewijs. Foto: VVN

– Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert samen met Cosbo en de gemeente Rheden een VVN Opfriscursus voor automobilisten van 65 jaar en ouder uit de gemeenten Rheden en Rozendaal. Het doel van de cursus is om deelnemers weer op de hoogte te brengen van de nieuwste verkeersregels en -situaties en hun verkeersgedrag te verbeteren.

De twee bijeenkomsten, die plaatsvinden op dinsdag 9 mei en dinsdag 16 mei. Ze bieden deelnemers ook de mogelijkheid om met een trainer en andere automobilisten in gesprek te gaan over verkeersregels en -gedrag. De bijeenkomsten vinden plaats in Trefpunt De Elleboog in Velp en duren elk twee uur.

De VVN Opfriscursus Auto heeft een informatief karakter en is geen examen. Deelname aan de cursus is kosteloos en deelnemers mogen ook een buurman, buurvrouw, familielid of kennis meenemen. Het is belangrijk om de verkeerskennis op te frissen omdat er in de loop der jaren veranderingen zijn geweest in verkeersregels en -situaties.

De cursus bestaat uit twee leerzame bijeenkomsten van maximaal 2 uur. Naast actuele verkeerstheorie worden ook fysieke veranderingen en de invloed hiervan op het rijgedrag besproken. Het is mogelijk om een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te krijgen over de rijstijl, maar dit is niet verplicht en het is geen examen. Deelnemers verbeteren hun kennis over de verkeersregels en krijgen inzicht in hun eigen verkeersgedrag. VVN helpt graag bij het veilig mobiel blijven op latere leeftijd.