Glasvezelprovider Delta geeft misleidende aanbiedingen

Glasvezelprovider Delta geeft misleidende aanbiedingen. Foto: Martin Slijper

– De afgelopen zes maanden is in veel straten glasvezel aangelegd in Velp. Maar er is nog steeds veel onduidelijkheid. Velpenaren begrijpen de prijzen niet die internetprovider Delta Fiber Nederland vraagt in haar aanbiedingen aan haar (potentiële) klanten.

Het bedrijf heeft Velpenaren diverse keren aanbiedingen gedaan, maar deze lijken niet te kloppen. De internetprovider stuurde bewoners deze aanbiedingen nog via de ouderwetse post.

Daarin wordt ze 1 Gig (1000 Mbps) internet via de glasvezel beloofd voor 45 euro per maand (zonder tv). Maar wanneer nieuwe klanten dit abonnement voor een jaar lang willen afsluiten moeten ze plotseling veel meer gaan betalen. En na 12 maanden wordt de prijs standaard 52.50 euro per maand.

Woordvoerders van het glasvezelnetwerk van Delta zijn al dagen lang niet bereikbaar of willen geen commentaar geven. En meerdere medewerkers van de telefonische helpdesk kunnen ook geen duidelijkheid geven. Of de klanten van Delta, die nu al een te duur abonnement hebben afgesloten, alsnog een andere prijs gaan betalen is ook nog onduidelijk. Woordvoerders van Delta hebben nog steeds niet gereageerd op vragen.

Glasvezel Velp – Foto: Martin Slijper

Caiway

De internetprovider biedt tevens aanbiedingen aan onder de merknaam Caiway. Deze kosten slechts 35 euro per maand. Dit is wel goedkoper, maar de snelheid is ook slechts 100Mbit. En na 6 maanden internet wordt dat verhoogd naar 45 euro per maand.

Zie ook: Velp krijgt in 2023 definitief glasvezel

Zie ook: Bedrijven op bedrijventerrein De Beemd krijgen glasvezel