Buurtbewoners Lentsesteeg overhandigen handtekeningen

Buurtbewoners Lentsesteeg overhandigen handtekeningen. Foto: Martin Slijper

– Buurtbewoners van de Lentsesteeg in Worth-Rheden hebben dinsdagavond bijna 600 handtekeningen overhandigd aan de gemeente Rheden. Dit gebeurde tijdens een oriënterende vergadering in Avegoor in Ellecom.

De handtekeningen werden door Cuni Jurrius aangeboden aan Thomas Eskes, voorzitter van de vergadering. De handtekeningen werden onder andere opgehaald bij een grote kraam aan de Lentsesteeg waar mensen hun mening achter konden laten.

De bewoners strijden om de spoorwegovergang tussen de Brinkweg en de Lentsesteeg, die open moet blijven, maar de gemeente Rheden wil de overgang tot eind 2027 sluiten. De sluiting is nodig omdat Prorail daar in 2025 een tunnel wil bouwen en het college van de gemeente Rheden gaat daar in mee. Volgens de bewoners is sluiten van de overgang helemaal niet nodig.

Buurtbewoners Lentsesteeg overhandigen handtekeningen – Foto: Martin Slijper

Zie ook: Ingezonden brief: Spoorwegovergang Lentsesteeg moet open blijven.
Zie ook:
Buurtbewoners Lentsesteeg voeren actie, spooroverweg mag niet dicht.
Zie ook:
Onbeveiligde spooroverweg Lentsesteeg in Rheden dicht?.
Zie ook:
Onbewaakte overgang moet zo snel mogelijk dicht na ongeval.
Zie ook:
Trein rijdt jongetje bijna aan: ‘Onbewaakte overweg snel sluiten’.