EHBO vereniging Rheden start nieuwe basiscursus

AED met buitenkast. Foto: Hartstichting

– De meeste ongevallen vinden in en rondom het huis plaats. Het is goed als je op zulke momenten weet wat je wel of juist niet moet doen. Daarom starten EHBO vereniging Rheden weer met een nieuwe basiscursus EHBO.

De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een A(utomatische) E(xterne) D(efibrillator) aansluit.

Bij de cursus leer je een hartstilstand te herkennen, hartmassage, mond-op-mond beademen en een AED bedienen. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Per cursus zijn er 6 kandidaten en een cursus duurt 3 uur. Als er voldoende kandidaten zijn, wordt er een datum en tijdstip geprikt dat iedereen kan. Een cursus wordt gehouden in de kantine van De Meteoor in Rheden.

Tevens organiseert de vereniging een herhaling Reanimatie en AED bedienen voor mensen die al een cursus reanimeren hebben gevolgd. Meer informatie is te vinden op www.ehbo-rheden.nl.