Auto rijdt op rotonde door stenen muur de tuin in

Auto rijdt door stenen muur de tuin in. Foto: Martin Slijper

– Op het inmiddels beruchte rotonde aan de Arnhemsestraatweg en de Nordlaan in Velp was het maandagavond opnieuw raak. Daar vond een heftig ongeluk plaats. Dit keer reed een auto even na 17.30 uur met hoge snelheid door een stenen muur in een tuin.

Het ongeluk gebeurde toen een fietser vanaf de Arnhemsestraatweg op het rotonde richting de Nordlaan reed. Maar de automobilist zag een fietser op het rotonde niet aankomen.

Auto rijdt door stenen muur de tuin in – Foto: Martin Slijper

Omdat de situatie vaak erg onoverzichtelijk is zag de automobilist de fietser te laat. Daardoor reed hij in volle vaart de verkeerde kant op. Eerst werd een verkeersbord geraakt en daarna reed de auto over een muur in een aangrenzende tuin. Bij het ongeluk is niemand gewond geraakt.

Tweede ongeluk

Omdat het ongeluk rond de spits gebeurde, ontstonden er lange files richting het rotonde. Daardoor ging het binnen vijf minuten weer mis. Op het rotonde vond ook nog een kop-staart botsing plaats. Omstanders hebben daarna tijdelijk het verkeer geregeld waardoor de files niet te lang werden.

Auto rijdt door stenen muur de tuin in – Foto: Martin Slijper

Gevaarlijk rotonde

Vaak loopt het op deze plek in Velp redelijk goed af en hoeft er geen politie en ambulance bij te komen. De oorzaak van alle ongevallen is verschillend. Het rode wegdek van de fietsers is bij nat weer erg glad waardoor fietsers heel makkelijk onderuit gaan.

Daarnaast is het rotonde erg onoverzichtelijk en dus gevaarlijk, zo vertellen omstanders. Fietsers rijden vanaf de Arnhemsestraat weg vaak veel te hard richting het rotonde en de Nordlaan, waardoor automobilisten de fietsers vaak te laat zien.

Auto rijdt op rotonde door stenen muur de tuin in – Foto: Martin Slijper