Zes jaar cel voor deelname aan een criminele organisatie

Zes jaar cel voor deelname aan een criminele organisatie. Foto: Politie

– Een 38-jarige man uit Velp is maandag veroordeeld tot 6 jaar cel voor onder meer grootschalige hennepteelt en deelname aan een criminele organisatie.

Van de Velpenaar wordt naast zes jaar celstraf ook ruim 289.000 euro illegaal verdiend geld afgepakt. De man maakte zich namelijk ook samen met anderen schuldig aan twee transporten van enkele kilo’s hennep naar Duitsland. Vanwege zijn betrokkenheid bij het synthetische drugslab is zijn straf aanzienlijk hoger uitgevallen dan bij anderen.

Daarnaast is ook de 69-jarige ‘opa Jack’ uit Arnhem veroordeeld tot 4 jaar cel en een 34-jarige man uit Zevenaar tot 2 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De drugsbende, waarvan opa Jack één van de sturende krachten was, heeft volgens Omroep Gelderland en Rechtspraak op meerdere adressen hennepkwekerijen gehad. In een uitgebreid politieonderzoek werden onder meer telefoons afgetapt. Daaruit bleek dat de organisatie – in wisselende samenstelling – bij tenminste zeven hennepkwekerijen betrokken was.

Nog 13 veroordelingen

Naast de drie genoemde mannen werden nog 13 mensen veroordeeld voor hennepteelt in verschillende hennepkwekerijen.