Melkveehouder start dierenbegraafplaats in Spankeren

Melkveehouder start dierenbegraafplaats in Spankeren. Foto: Erve ten Holte

– Het is melkveehouder Timo Burgers uit Spankeren na ruim negen jaar gelukt. Vanaf woensdag heeft Spankeren een eigen dierenbegraafplaats. Deze is te vinden naast zijn boerderij aan de Bockhorstweg in Spankeren. Dierenbegraafplaats ‘Erve ten Holte’ is officieel geopend door burgemeester Carol van Eert.

De begraafplaats is speciaal voor kleine huisdieren in de regio Arnhem. Er is plek voor vijfhonderd graven. Naast de dierenbegraafplaats komt er in de toekomst ook nog een ontvangstruimte. En daarnaast worden nog enkele parkeerplaatsen gecreëerd op de boerderij van Burgers. Op de nieuwe begraafplaats stond tot enkele jaren geleden een varkensstal met een oppervlakte van zo’n 500 vierkante meter.

Dierenbegraafplaats Spankeren – Foto: Erve ten Holte

De melkveehouder heeft ook een speciale website gemaakt voor de dierenbegraafplaats: Ervetenholte.nl. De naam ‘Erve ten Holte’ was in het verleden de naam van het boerenbedrijf. De familie Burgers woont en werkt er sinds 1800. Oorspronkelijk als pachtboer, tot de familie de boerderij in 1905 kocht. Toen kreeg deze de naam Burgershoeve. Het is nu een van de oudste boerderijen in Spankeren. Het gebouw, tevens rijksmonument, dateert nog uit 1792.

Zie ook: Timo en Marjolein starten begraafplaats voor dieren in Spankeren

Zie ook: Dierenbegraafplaats Spankeren stuit op ambtelijke molens

Dierenbegraafplaats Spankeren – Foto: Erve ten Holte