Dag van het Kasteel op kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael. Foto: Martin Slijper

– Op Pinkstermaandag opent kasteel Rosendael tussen 12.00 en 16.00 uur opnieuw haar deuren tijdens de Dag van het Kasteel. Bezoekers kunnen op deze dag de vroegere kasteelbewoners van Rosendael ontmoeten. Ook krijgen ze een inkijkje in hoe het leven er vroeger op een kasteel heeft uitgezien.

Hoeveel personeelsleden hebben vroeger op kasteel Rosendael gewerkt? En wat zit er achter elke deur van het kasteel? Dat zijn vragen waar bezoekers antwoord op krijgen. En op Pinkstermaandag is ook de Oranje-rie geopend. Reserveren kan via GLK.nl.

Landelijk evenement

Niet alleen op kasteel Rosendael worden activiteiten georganiseerd. Door heel het land stellen kastelen, buitenplaatsen en landgoederen hun zalen, kamers, zolders, kelders, tuinen en parken open tijdens Dag van het Kasteel.

Parkwandeling

Daarnaast organiseren de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen een week laten op woensdag 7 juni 2023 een wandeling door het park van kasteel Rosendael.

De wandeling van ca. 4 km lange loopt door het prachtige park en parkbos achter het kasteel en langs de bedriegertjes en start om 14.00 uur. Reserveren kan via GLK.nl