Besluit over omstreden bouwplan op voormalige hockeyvelden in Rheden uitgesteld

Besluit over omstreden bouwplan op voormalige hockeyvelden in Rheden uitgesteld. Foto: Twitter / Paul Hofman

– De vraag of er een complex met ongeveer vijftig appartementen komt op de voormalige hockeyvelden in Dieren blijft voorlopig onbeantwoord. Politiek Rheden heeft dinsdagavond nog geen besluit genomen over de bouwplannen voor het braakliggende terrein aan de Admiraal Helfrichlaan. Het onderwerp zal pas na het zomerreces worden behandeld, zodat het woonbehoefteonderzoek ook kan worden meegenomen, aldus de PvdA, VVD en D66.

Het woonbehoefteonderzoek wordt naar verwachting binnen enkele weken afgerond. Wethouder Paul Hofman benadrukte dat het uitstellen van het besluit geen probleem is.

Er is echter stevig verzet tegen de bouwplannen voor de voormalige hockeyvelden in Dieren. Omwonenden vinden dat een complex met vijftig appartementen niet in de omgeving past, vooral vanwege de drie of vier bouwlagen. Ze zijn tegen hoogbouw aan de rand van een natuurgebied. Als Rheden de plannen toch doorzet, hebben ze aangekondigd naar de rechter te stappen.

Voorafgaand aan de raadsvergadering had wethouder Hofman in een memo aan de gemeenteraad al aangegeven dat er een enorme behoefte is aan woningen in Rheden. Volgens Hofman zijn er vóór 2030 maar liefst 1675 nieuwe woningen nodig in de gemeente, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van eerdere schattingen. Ongeveer een derde van deze nieuwe huizen (530 woningen in totaal) zou moeten bestaan uit sociale huurwoningen.

Zie ook: Dierenaren willen geen hoogbouw naast natuurgebied