Muziekfestival Zoom keert terug in Rozendaal

Welkom op Rozendaal. Foto: Martin Slijper

– Muziekfestival Zoom is het jaarlijks terugkerend klassieke-muziekevenement langs de Veluwezoom, geprogrammeerd door de musici van het Ruysdael Kwartet. Ook de negende editie van dit festival doet Rozendaal aan.

Diverse muzikanten uit binnen- en buitenland komen van 31 mei tot en met 4 juni naar de Veluwezoom om hun klassieke muziek te laten klinken. De musici van het Ruysdael Kwartet nodigen gasten uit voor bijzondere concerten, ze organiseren masterclasses voor jonge strijkkwartetten, spelen voor de Oekraïense vluchtelingen én verzorgen een educatieproject voor schoolkinderen. Het festival speelt zich af diverse locaties in de gemeenten Rozendaal, Rheden en Doesburg.

Concerten in Rozendaal

In de dagen vóór het festival zijn er voor de aanstormende strijkkwartetten Skaszka Kwartet en Belinfante Quartet lessen, met een openbare masterclass op 27 mei in de kerk in Rozendaal. Daarnaast krijgen leerlingen van de Dorpsschool viool- en celloles van twee muziekdocenten. En op woensdag 31 mei laten de leerlingen samen met het Ruysdael Kwartet horen wat ze opstaken bij het educatieproject. Dit presentatieconcert om 11.30 in de gymzaal bij de Dorpsschool is gratis toegankelijk.

Fietstocht met korte concerten

Op zondag 4 juni is er ook de traditionele fietstocht met korte concerten. Een van de routes start bij kasteel Rosendael. Naast deze concerten in Rozendaal zijn er nog tal van uitvoeringen, zo is te lezen op de website Zoomfestival.nl.