De Bosrank is de nieuwe naam voor opvanglocatie in Rozendaal

De Bosrank. Foto: Martin Slijper

– Rozendaal heeft als laatste gemeente sinds 24 april ook een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Op De Del 1 in in Rozendaal zijn onlangs 26 noodwoningen in vier houten paviljoens geplaatst op een braakliggende terrein voor maximaal 55 vluchtelingen. De gemeente heeft de opvanglocatie de naam ‘De Bosrank’ gegeven.

De afgelopen maanden werd steeds gesproken over ‘de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Del in Rozendaal’.

Tijdens de Open Dag kreeg de gemeente de suggestie van een inwoner om de opvanglocatie een naam te geven. Inwoners van Rozendaal hebben diverse voorstellen gedaan voor een naam voor de opvanglocatie, in totaal 15 suggesties. De gemeente vond de naam ‘De Bosrank’ het beste passen bij de nieuwe opvanglocatie. Binnenkort wordt ook een nieuw naambordje (in het Nederlands en het Oekraïens) onthuld.

Zie ook: Rozendaal gaat ook Oekraïense vluchtelingen opvangen