Schade na inbraak in fietsenwinkel kan oplopen tot 15.000 euro

Schade na inbraak in fietsenwinkel kan oplopen tot 15.000 euro. Foto: Martin Slijper

– Fietsenwinkel Profile Lentink aan de Rozendaalselaan in Velp zit met een schadepost van 15.000 euro. Daar werd namelijk ingebroken in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.00 uur. Na de melding van de inbraak ging de politie met meerdere eenheden direct ter plaatse. Maar daar ontdekte de politie dat de inbrekers al met een busje waren gevlucht.

Toch kon de politie twee uur uur later dankzij tips twee verdachten voor diefstal (in vereniging) aanhouden in Nijmegen. Het gaat om een 40-jarige man uit Badhoevedorp en een 33-jarige man uit Boxmeer. Het duo zit niet meer vast, maar het blijven verdachten. Na afronding van het onderzoek beslist het OM over het verdere vervolg van de inbrekers.

De politie was erg blij met de diverse meldingen van bewoners uit de buurt. Daarom adviseert de politie: “Probeer altijd zoveel mogelijk informatie door te geven. Denk aan een signalement van de daders, eventuele kentekens etc. Het kan mooi resultaat opleveren, zoals in deze zaak.”

Volgens de eigenaar van de fietsenwinkel was de schade groot. De fietsendieven hadden met grof geweld een ruit vernield en drie fietsen meegenomen. De schade kan mogelijk oplopen tot 15.000 euro.