Rheden viert opnieuw Bonte Schaapfestival

Rhedense Schaapskudde. Foto: Martin Slijper

– In het centrum van Rheden wordt op zondag 11 juni voor de tweede keer het Bonte Schaapfestival georganiseerd. Dit was voorheen bekend als het schaapscheerdersfeest. Het is de organisatie zo goed bevallen dat ze het nu voor de tweede keer organiseren.

Dit jaar komen de schapen om 08.45 uur aan in het dorp bij Pannekoekhuis Strijland. Om 09.15 uur arriveren de schapen op Rhederhof en om 10.00 uur komen ze aan bij het Mr. B. van Leeuwenplein waar de officiële opening van het Bonte Schaapfestival zal plaatsvinden.

Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn dit jaar weer veel kraampjes te vinden op de braderie. Dit jaar is er ook een kleedjesmarkt voor de kinderen.

Wie niet bij de intocht van de schapen wil zijn kan om 08.30 uur terecht in de Dorpskerk waar dan een kerkdienst zal starten. De rest van de dag is daar een grote boekenmarkt te vinden. En om 09.15 uur is daar een openlucht ontbijt voor iedereen.

Voor de Dorpskerk is weer het verenigingsplein waar verenigingen en clubs uit Rheden zich presenteren en hun eigen activiteit organiseren. Ook zal het ‘Mobiele gemeentehuis’ (bekend van 450 jaar Rheden) hier staan. En in de kerk wordt ook een ruilbeurs gehouden voor de plaatjes van het plakboek ‘450 jaar Rheden’.