Vermiste Frans uit Velp lijkt gezien in Doetinchem, politie schakelt Burgernet in

Frans Udink uit Velp is al sinds 1 juni zoek. Veel mensen zeggen hem sindsdien te hebben gezien. Foto: Omroep Gelderland

– De terugkeer van de vermiste Frans Udink (72) uit Velp is mogelijk een stap dichterbij gekomen. De politie vraagt deze vrijdag mensen in Doetinchem goed op te letten of ze hem zien in hun omgeving.

Een woordvoerder van de politie geeft te kennen dat er een tip is binnengekomen van iemand uit Doetinchem, die er vrij zeker van is Frans daar deze vrijdag gezien te hebben. Op basis van de binnengekomen tip is besloten Frans’ signalement vrijdagmiddag te verspreiden via Burgernet. Iedereen die meldingen binnenkrijgt van dat waarschuwingssysteem, kan mee helpen zoeken.

Frans is al acht dagen zoek, sinds hij op de trein naar Oberhausen stapte. Hij is verstandelijk beperkt en kan zich moeilijk verstaanbaar maken. Zijn broer Bennie zoekt al een week naar hem, evenals vrienden en andere mensen uit Velp. In het verleden ging Frans al vaker de hort op, maar dan keerde hij ’s avonds altijd huiswaarts.