Wencel Maresch schrijft boek over Het Dierense Veer

Wencel Maresch schrijft boek over Het Dierense Veer. Foto: Wencel Maresch

– Op de veerpont over de IJssel wordt zaterdag (17 juni) om 10.30 uur het boek ‘Het Dierense Veer – Steeds Voorwaarts’ gepresenteerd, geschreven door Wencel Maresch.

De bekende Dierense journalist en voormalige eigenaar van de Regiobode presenteert het op IJsseldag. Collegeleden van de gemeenten Rheden en Bronckhorst ontvangen dan ook de eerste exemplaren uit handen van auteur Wencel Maresch.

Wencel Maresch schreef in de loop der jaren al meerdere boeken over de lokale historie, zoals ‘Oorlog aan de Veluwezoom’, ’Dieren en omgeving in de 20ste eeuw’, ’Groeten uit Dieren’ en ’Dwars door Dieren’.

De omgeving van het veer is volgens veel mensen het mooiste plekje van Dieren. Al sinds 1269, maar waarschijnlijk zelfs al langer, wordt op die plek een veerdienst over de IJssel onderhouden. Aanvankelijk met roeiboten en vrij varende pontons, tegenwoordig met een moderne gemotoriseerde gierpont met de naam Steeds Voorwaarts.

Over die pont en de omgeving van het veer gaat dit boek. Maar het gaat niet alleen over de veerpont en de veermannen, maar ook over de IJssel, het dorp Olburgen op de oostelijke oever, over de economische en recreatieve activiteiten bij het veer, het oude veerhuis en over de gevaren rond de pont en de veerstoep.

Wencel Maresch schrijft boek over Het Dierense Veer – Foto: Wencel Maresch

In ruim honderd pagina’s en bijna tweehonderd soms unieke afbeeldingen, beschrijft Maresch in tekst en beeld de lange historie van het veer en omgeving. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij de Read Shop en Primera in Dieren en te bestellen bij uitgeverij Wencel Maresch Journalistieke Producties (WMJP).

Zie ook: Veel festiviteiten op IJsseldag festival in Dieren