Opnieuw gezocht naar Frans, maar nog steeds is hij spoorloos

Een Rotterdammer zorgde voor 3000 euro aan parkeerboetes. Foto: Omroep Gelderland

– De politie tast nog steeds in het duister naar de verblijfplaats van de vermiste Frans. Een zoekactie in Aalten woensdag leverde opnieuw niets op. Frans is vandaag 14 dagen spoorloos.

De politie heeft veel vragen, zegt woordvoerder Sven Strijbosch. “We zijn actief op zoek naar Frans en proberen er alles aan te doen om hem te vinden.”

Hoeveel politieagenten op de vermissing worden ingezet van de verstandelijk beperkte man die later dit jaar 72 wordt, is volgens Strijbosch niet in aantallen uit te drukken. “Daar is geen vast aantal collega’s aan gekoppeld.”

‘Geen traceerbare middelen’

Het zoeken naar Frans is extra moeilijk, omdat de Velpenaar ‘geen traceerbare middelen bij zich heeft’. “We moeten het dus echt van binnenkomende informatie en tips hebben”, gaat Strijbosch verder.

Aan de hand van die tips zochten agenten woensdagavond in Aalten, daarbij werden zijn geholpen door tientallen vrijwilligers van het Veteranen Search Team. De zoekactie leverde niets op, zegt Strijbosch.

‘Alles wordt onderzocht’

Bij een aantal mensen met wie Omroep Gelderland sprak groeit het ongenoegen. Waarom is Frans nog steeds niet boven water? Op de vraag van Omroep Gelderland of de politie ook in de woning van Frans is geweest, geeft de woordvoerder van de politie geen antwoord. Wel laat hij weten dat elke tip ‘wordt onderzocht en uitgelopen’.

De politie was woensdagmorgen in de buurt van het station in Velp, de woonplaats van de vermiste Frans. Hij verplaatst zich vaker per trein, maar heeft geen geld op zak. De aanwezigheid van agenten bij het station had met het zoeken naar Frans niets te maken, zegt Strijbosch.

Ondertussen nemen de zorgen toe. De woordvoerder van de politie: “Of Frans nog in leven is, weten we pas op het moment dat we hem hebben gevonden. Laten we het beste hopen.”