Hoe is de gemeente Rheden ontstaan?

1 April grap gemeente Rheden te doorzichtig. Foto: Rheden

– Hoe kwam de gemeente Rheden tot stand? Wat hebben paddenstoelen en de vondst van een ‘geheimzinnige’ kist daarmee te maken? In de Bibliotheek Velp en Dieren vindt binnenkort een lezing plaats ter gelegenheid van 450 jaar Rheden.

Wie iets wil weten over het ontstaan van Rheden kan op 21 juni in Velp en op 5 juli in Dieren terecht voor het bijwonen van een lezing door Gerrit van Middelkoop, eigenaar van de Dingenfabriek.

Van Middelkoop neemt de mensen mee in het verhaal: Het Ontstaan Van Schoutambt Rheden, Wie Was Didès Elspa Révellas en De Wonderbaarlijke Werking Van Bepaalde Paddenstoelen. De spreker zal de omstandigheden schetsen waaronder Schoutambt Rheden tot stand kwam. Ook de invloed van de overvloedige paddenstoelengroei op de ontstaansgeschiedenis van de gemeente komt in de lezing aan de orde.

Aansluitend aan de lezingen is in beide bibliotheken ook de expositie ‘Het Verhaal Van De Kist’ te bekijken. De lezing is woensdag 21 juni van 10.30 tot 12 uur in de Bibliotheek Velp en woensdag 5 juli van 10.30 tot 12 uur in de Bibliotheek Dieren. De toegang is gratis.