Banenmarkt voor Oekraïense vluchtelingen in De Roskam

De Roskam in Rheden. Foto: Martin Slijper

– Gemeente Rheden en Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland organiseren op donderdag 6 juli tussen 10.00 en 12.00 uur een banenmarkt speciaal voor Oekraïense vluchtelingen die verblijven in diverse opvanglocaties van de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Tijdens deze banenmarkt krijgen werkgevers uit diverse sectoren de mogelijkheid om op een toegankelijke manier in contact te komen met Oekraïense werkzoekenden. Indien er wederzijdse interesse is, kunnen direct gegevens worden uitgewisseld voor verdere afspraken. De banenmarkt vindt plaats bij opvanglocatie De Roskam aan de Arnhemsestraatweg 62 in Rheden.

Om de communicatie te vergemakkelijken, zorgt de gemeente Rheden voor tolken die zowel Engels-Oekraïens als Nederlands-Oekraïens spreken. Indien werkgevers al Oekraïense medewerkers in dienst hebben die kunnen vertalen, is het handig als ze ook langskomen.

Elke werkgever krijgt daar een eigen tafel toegewezen om in gesprek te gaan met de Oekraïense vluchtelingen. Potentiële werkgevers moeten er wel rekening mee houden dat een relatief klein gedeelte van de Oekraïners al Engels of Nederlands spreekt. Dit is wel belangrijk voor een eventueel inwerktraject en de verdere invulling van het werk.